ua en ru

Прокуратура Тернополя внесла подання до Казначейства міста щодо проведення проплат розпорядників та одержувачів коштів міськбюджету

Прокуратура Тернополя 17 жовтня внесла подання до Казначейства міста з вимогою проведення проплат платіжних доручень розпорядників та одержувачів коштів міського бюджету, повідомляє прес-служба Тернопільської міської ради.

Зазначимо, станом на ранок 17 жовтня Державною казначейською службою України не здійснено проплату рахунків міської ради на суму понад 9 млн грн. Окремі платіжні доручення не проплачені більше місяця. З них по загальному фонду (утримання міських установ) - 3,4 млн грн, по спеціальному фонду (капітальні видатки, ремонт житлового фонду) - 6,2 млн грн. Місто не отримує коштів на медикаменти, оплату енергоносіїв, харчування закладів освіти та охорони здоров'я, пальне для "швидкої допомоги", заробітну плата для вчителів та лікарів.

З приводу критичної ситуації, яка утворилась у фінансовій сфері міста, міський голова та керівники структурних підрозділів Тернопільської міської ради робили неодноразові звернення у Казначейство, облдержадміністрацію, Кабінет міністрів України, прокуратуру, правоохоронні органи.

Читайте також: Заборгованість з виплати зарплатні в Україні в серпні зменшилася на 3% - до 956,1 млн грн