ua en ru

Прокуратура повідомила про підозру кримським депутатам

Прокуратура повідомила про підозру кримським депутатам Фото: прокуратура Криму

Прокуратура АРК повідомила про підозру у держзраді екс-депутатам Криму і Севастополя

Прокуратура Автономної Республіки Крим (АРК) здійснює процесуальне керівництво у кримінальних провадженнях, які розпочато за фактом державної зради колишніми депутатами Верховної Ради АР Крим та Севастопольської міської ради. Про це повідомляє прес-служба Генеральної прокуратури України.

Прокуратура встановила, що у приміщенні Верховної Ради АР Крим 6 березня 2014 в порушення чинного законодавства України, депутатами Верховної Ради АР Крим прийнято незаконне постанову "Про проведення загальнокримського референдуму" з визначенням дати такого волевиявлення.

Згідно з зазначеною постановою 16 березня 2014 було проведено незаконний референдум, результатом якого стала тимчасова окупація території АР Крим та міста Севастополя, а також їх входження до складу Російської Федерації на правах суб'єкта федерації.

Прокуратурою АРК повідомлено про підозру у державній зраді 78 колишнім депутатам Верховної Ради АР Крим і 58 депутатів Севастопольської міської ради.

В суд передано обвинувальні акти відносно 16 осіб, а також у 17 кримінальних процесах отримано дозвіл суду на проведення спеціального досудового розслідування.

найближчим часом обвинувальні акти у зазначених кримінальних процесах будуть направлені в суд.

Одночасно слідчими встановлюється повне коло осіб, причетних до фактичного проведення так званого "референдуму" на півострові, в свою чергу призвело до його тимчасової окупації.

Нагадаємо, прокуратура АРК розслідує кримінальне провадження за підозрою громадянки, яка закликала до зміни територіальної цілісності України.