ua en ru

Прокуратура повідомила про підозру 10 чиновникам КМДА у розкраданні 20 мільйонів гривень

Прокуратура повідомила про підозру 10 чиновникам КМДА у розкраданні 20 мільйонів гривень Фото: прокуратура Києва

До суду направлено обвинувальні акти стосовно п'ятьох людей, ще п'ятдесят п'ять - оголошений в розшук

Столичними правоохоронними органами за матеріалами перевірок, проведених Управлінням внутрішнього фінансового контролю та аудиту Департаменту фінансів КМДА, розпочато 60 кримінальних проваджень. Про це повідомляє прес-служба прокуратури Києва.

Згідно з повідомленням, в даний час за результатами досудового розслідування органами прокуратури столиці повідомлено про підозру 10 службовим особам, дії яких завдали шкоди бюджету на суму понад 20 млн гривень. До суду направлено обвинувальні акти стосовно п'ятьох людей, ще п'ятдесят п'ять - оголошено в розшук.

"зокрема, прокуратурою Деснянського району здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні стосовно директора КП "Всеукраїнський парк пам'яті борців за незалежність України". Йому повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 5 ст. 191 ч. 1 ст. 239 і ч. 1 ст. 239-2 КК України (привласнення майна в особливо великих розмірах, псування земель матеріалами, шкідливими для навколишнього середовища і заволодіння ґрунтовим покривом земель водного фонду). Збитки, завдані діями вищевказаного службовця, складають понад 5,5 млн гривень", - зазначає прес-служба прокуратури.

Крім того, прокуратурою Святошинського району доведено факт розтрати бюджетних коштів, виділених на проведення капітального ремонту фасаду місцевої школи, на суму майже 900 тисяч гривень.

Розслідування в кримінальних провадженнях цієї категорії триває та знаходиться на постійному контролі столичної прокуратури.

Нагадаємо, раніше СБУ виявила розкрадання в особливо великих розмірах бюджетних коштів, спрямованих на підвищення обороноздатності частин і підрозділів Нацгвардії в Дніпропетровській обл.