ua en ru

Прокуратура повідомила про підозру слідчого СБУ у фальсифікації провини Тимошенко

Прокуратура повідомила про підозру слідчого СБУ у фальсифікації провини Тимошенко
Військова прокуратура Центрального регіону повідомила про підозру слідчого СБУ у фальсифікації провини Юлії Тимошенко в 2012 р.

Військова прокуратура Центрального регіону повідомила про підозру слідчого СБУ у фальсифікації провини Юлії Тимошенко в 2012 р. Про це йдеться в повідомленні прес-служби прокуратури.

"28.11.2014 року військовою прокуратурою Центрального регіону України повідомлено про підозру офіцерові органів СБУ, який, перебуваючи на посаді начальника слідчого відділу Управління служби безпеки України в Харківській області, вчинив кримінальне правопорушення, передбачене ч. 2 ст. 372 КК України (притягнення завідомо невинного до кримінальної відповідальності слідчим), під час розслідування кримінального провадження стосовно Тимошенко Ю. В. у січні 2012 року", - сказано в повідомленні.

Як зазначається, санкція цієї статті передбачає позбавлення волі на строк від п'яти до десяти років.

Нагадаємо, 22 лютого Верховна Рада проголосувала за звільнення Юлії Тимошенко, яка відбувала в колонії Харківської області семирічний термін за перевищення повноважень при підписанні газових контрактів з Росією у 2009 р. Печерський районний суд Києва виніс вирок екс-прем'єру 11 жовтня 2011 р.