ua en ru

Прокуратура та СК РФ перевірять наявність акцій Коломойського в Evraz

Прокуратура і Слідчий комітет Росії (СКР) перевірять, чи не є український олігарх і губернатор Дніпропетровської області Ігор Коломойський акціонером гірничо-металургійної компанії Evraz. Про це повідомляє видання "Известия".

Запит з вимогою перевірити зв'язок Коломойського і Evraz генпрокурору Юрію Чайці та голові слідчого комітету росії Олександру Бастрикіну направили перший заступник голови комітету Державної думи у справах національностей Валерій Рашкін і заступник голови комітету у справах громадських об'єднань і релігійних організацій Сергій Обухов.

У разі якщо факт приналежності Коломойському частки російській компанії підтвердиться, до вже заарештованих в Росії активами українського олігарха - офісної будівлі в Москві, оздоровчого комплексу "Таврія" в аннексированном Криму - можуть додатися акції Evraz.

Evraz - одна з найбільших в світі вертикально інтегрованих металургійних і гірничодобувних компаній з активами в Росії, в Україні, в Європі, США, Канаді та Південній Африці. У 2013 році Evraz справив 16,1 млн т сталі. Основний акціонер Evraz - кіпрська компанія Lanebrook (близько 67% акцій). Бенефіціарами Lanebrook є бізнесмен Роман Абрамович (31,3% Evraz), Олександр Абрамов (21,8%), президент Evraz Олександр Фролов (10,9%) і виконавчий директор Evraz Євген Швідлер (3,1%).

Зазначимо, у Росії заарештували близько 200 млн грн Коломойського. Також суд Сімферополя зобов'язав банк Коломойського виплатити 11 млрд руб. кримським вкладникам.