ua en ru

Суд Сімферополя зобов'язав банк Коломойського виплатити 11 млрд руб. кримським вкладникам, - ЗМІ

Центральний міський суд Сімферополя зобов'язав "Приватбанк", що належить українському мільярдерові та губернатору Дніпропетровської області Ігорю Коломойському, виплатити борг перед кримськими вкладниками у розмірі 10,9 млрд руб.

Центральний міський суд Сімферополя зобов'язав "Приватбанк", що належить українському мільярдерові та губернатору Дніпропетровської області Ігорю Коломойському, виплатити борг перед кримськими вкладниками у розмірі 10,9 млрд руб. Про це повідомляє видання "Известия" з посиланням на прес-службу суду.

Як повідомляється, розмір заборгованості визначив кримський Фонд захисту вкладників (місцеве відділення Агентства по страхуванню вкладів), що отримав більше 100 тис. заяв від клієнтів "Приватбанку". Фонд має намір стягнути заборгованість по внесках і рахунками в порядку окремого провадження.

В даний час вжито заходів щодо арешту активів 17 українських банків, що діяли в Криму. У список цих банків увійшли "Приватбанк" і "Ощадбанк". Всього ж Фонд захисту вкладників звернувся з позовними заявами до 37 банкам.

Для покриття боргу "Приватбанку" може бути використане майно "Приватбанку" та інші активи Коломойського, що перебувають у Росії. У вересні в Москві за клопотанням Слідчого комітету Росії був накладений арешт на офісна будівля ЗАТ "Еліт-холдинг", співзасновником якого є український мільярдер.

Нагадаємо, голова Дніпропетровської облдержадміністрації Ігор Коломойський у вересні повідомляв про намір подати позов до Гаазького трибуналу на відшкодування Росією 2 млрд дол.