ua en ru

Прокуратура РФ вимагає посадити Навального на 10 років

Прокуратура РФ вимагає посадити Навального на 10 років

Російська прокуратура попросила Мосміськсуд збільшити покарання братам Олексію і Олегу Навальним до десяти і восьми років відповідно. Про це повідомляє кореспондент РБК із залу суду.

Мосміськсуд у вівторок розглядає апеляційні скарги сторін на вирок у справі "Ів Роше".

30 грудня 2014 року Замоскворецький суд столиці визнав братів Олексія та Олега Навальних винними в шахрайстві в сфері підприємницької діяльності (стаття 159.4 Кримінального кодексу) і засудив Олега Навального до 3,5 років колонії загального режиму. Олексію Навальному суддя Олена Коробченко призначила той же термін, але умовно.

Не погодившись з цим рішенням, засуджені подали апеляційні скарги у вищу інстанцію, де зажадали скасувати цей вирок і виправдати їх. Прокуратура також оскаржила вирок і зажадала збільшити термін покарання.

За версією слідства, брати викрали понад 31 млн рублів у компаній "Ів Роше Схід" і "МПК". Звинувачення наполягає, що вони заснували фірму "Главподписка" і уклали з потерпілими завідомо невигідні договори на поставку товарів. Насправді ж всі послуги з перевезення виконували інші компанії, яких наймав Олег.

Самі Навальні провину ніколи не визнавали, а їхні адвокати наполягали, що за такою схемою можна криміналізувати будь-яке посередництво.