ua en ru

Прокуратура вирішує питання про притягнення керівника "АероСвіту" до кримінальної відповідальності по факту невиплати зарплати

Прокуратура Київської області вирішує питання про притягнення керівника "АероСвіту" до кримінальної відповідальності по факту невиплати зарплати працівникам компанії, повідомляє прес-служба відомства.
"За результатами перевірок за зверненнями профспілок авіакомпанії "АероСвіт" протягом 2012 р.

територіальною державною інспекцією праці в Київській області керівника компанії 6 разів притягували до адміністративної відповідальності за порушення вимог трудового законодавства, зараз вирішується питання про притягнення його до кримінальної відповідальності", - йдеться в повідомленні прокуратури.

Також зазначається, що для перевірки фактів масового звільнення працівників та невиплати заробітної плати, прокуратурою залучено спеціалістів з територіальної державної інспекції праці в Київській області, державної фінансової інспекції в області, управління пенсійного фонду в м. Бориспіль та Бориспільському районі. "Найближчим часом буде надана правова оцінка діям посадових осіб, винних у порушенні трудових прав працівників авіакомпанії "АероСвіт"", - заявляє прокуратура.

Як вже раніше повідомлялося, слідчим підрозділом міліції в аеропорту "Бориспіль" проводиться досудове розслідування за фактами невиплат працівникам цієї авіакомпанії заробітної плати, грубого порушення угоди та законодавства про працю, доведення авіакомпанії до банкрутства. Апаратом прокуратури області контролюється досудове розслідування цього кримінального провадження.

Зокрема, на адресу генерального директора авіакомпанії 7 грудня 2012 р. внесено подання про усунення порушень вимог закону України "Про оплату праці", а саме виплати заробітної плати працівникам за листопад 2012 р. у сумі 11,03 млн грн, яку погашено в повному обсязі.

Також прокуратурою області 23 січня 2013 р. внесено подання про усунення порушень вимог законів України "Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування" і "Про оплату праці" та погашення заборгованості із заробітної плати в сумі 24,3 млн грн та зі сплати єдиного внеску 8,7 млн грн. На виконання вимог вказаного подання на даний час сплачено заборгованість із заробітної плати у сумі 3,22 млн грн та заборгованість зі сплати єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування у сумі 769 тис. грн.

Читайте також: МАУ не перевозитиме пасажирів "АероСвіту"