ua en ru

Прокуратура викрила на отриманні хабара в.о. голови Держгеонадр

Прокуратура викрила на отриманні хабара в.о. голови Держгеонадр Держгеонадра (з відкритих джерел)

Посадовець вимагав хабар на суму в 3 тисячі доларів

На одержанні хабара викрито виконувача обов'язків голови Державної служби геології та надр України. Про це повідомила прес-секретар Генпрокурора України Лариса Сарган у своєму Facebook.

Як зазначається, він вимагав та отримав хабар на суму в 3 тисячі доларів від представника суб’єкта господарювання за послуги щодо отримання документів, необхідних для робіт з видобування торфу.

На даний час тривають невідкладні слідчі дії, вирішується питання затримання особи в порядку ст. 208 КПК України та повідомлення їй про підозру. Кримінальне провадження розпочато за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст.368 КК України.

Повідомляється, що санкція статті передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3років, з конфіскацією майна.

Відзначимо, в травні поточного року виконуючим обов'язки голови Держгеонадр був призначений Олег Кирилюк.

Прокуратурою Київської області спільно зі співробітниками Департаменту захисту економіки НА та слідчого управління ГУ НП...

Опубліковано Ларисою Сарган Понеділок, 3 вересня 2018 р.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що попередні результати аудиту діяльності Державної служби геології і надр України "не зовсім втішні".