ua en ru

Прокуратура розслідує замінування моста в Луганській обл. як підготовку теракту

Прокуратура розслідує замінування моста в Луганській обл. як підготовку теракту Фото: виявлено предмети, що зовні схожі на вибухові речовини

Прокуратура міста Лисичанська Луганської області здійснює процесуальне керівництво у кримінальному провадженні, внесеному до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками кримінальних злочинів, передбачених ч.1 ст.14, ч.1 ст.258 (приготування до вчинення терористичного акту), ч.1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) КК України. Про це повідомили у прес-службі облпрокуратури.

Встановлено, що 20 квітня 2015 р. у місті Лисичанськ під автодорожнім мостом виявлено предмети, що зовні схожі на вибухові речовини.

"За попередніми даними, мова йде про амонітові і тротилові шашки у кількості більше 200 штук, більше 100 кг пластиду і 5 шахтних електродетонаторах", - йдеться в повідомленні.

Виявлені предмети і речовини вилучено та направлено для проведення експертного дослідження. В даний час у кримінальному провадженні проводяться слідчі дії, спрямовані на встановлення обставин кримінального правопорушення.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що правоохоронці виявили вибухівку під одним із мостів, що з'єднує Сєверодонецьк (адмінцентр Луганської області) та Лисичанськ.