ua en ru

Прокуратура розслідує випадок отруєння 44 школярів у Харківській області

Прокуратура розслідує випадок отруєння 44 школярів у Харківській області Фото: 44 школяра отруїлися в Харківській області (facebook.com/Деловой-Славянск-Украина)

Наразі діти проходять амбулаторне лікування

В одній із загально-освітніх шкіл Борівського району (Харківська область) у 44 учнів діагностували інфекційні захворювання. Борівський відділ Ізюмською місцевої прокуратури за даним фактом розпочав кримінальне провадження, передає прес-служба прокуратури.

Як повідомив начальник відділу прокуратури Харківської області Валерій Лялюк, випадок отруєння школярів стався в одній з сільських шкіл області у четвер, 29 березня.

"До сільської амбулаторії звернулося 16 учнів зі скаргами на погане самопочуття. Дітям було поставлено попередній діагноз "рото-вірусна інфекція" та призначено амбулаторне лікування. Наступного дня, 30 березня, до школи не з'явилося 44 учні. Після обстеження лікарями районної центральної лікарні разом із спеціалістами Обласної інфекційної лікарні 40 дітям було поставлено діагноз - "рото-вірусна інфекція", 4 - "кишкова інфекція", - повідомив Лялюк.

Крім того з аналогічними скаргами на погане самопочуття до Борівської центральної лікарні звернулася і співробітниця навчального закладу.

Наразі діти проходять амбулаторне лікування та знаходяться у задовільному стані. Жінку госпіталізовано.

Розслідування у кримінальному провадженні за фактом неналежного виконання обов'язків щодо охорони життя та здоров'я дітей (ч. 1 ст. 137 КК України) триває.

Нагадаємо, 30 березня 2018 року сталась пожежа в школі №20 міста Дніпра. Вогонь у будівлі виник до початку занять.