ua en ru

У "Батьківщині" заявили про спроби обшуку в кабінеті голови Київської облради

У "Батьківщині" заявили про спроби обшуку в кабінеті голови Київської облради

У кабінеті голови Київської обласної ради Ганни Старикової ("Батьківщина") співробітники Київської обласної прокуратури за санкцією Печерського райсуду столиці (суддя Литвинова) намагаються провести обшук та виїмку документів. Про це йдеться в повідомленні прес-служби партії "Батьківщина".

"Сьогодні зранку представники прокуратури разом з представниками управління СБУ в Києві та Київській області намагаються потрапити в мій кабінет, попри те, що у судовому рішенні, яким вони керуються, ані Київська обласна рада, ані голова Київської обласної ради не згадуються", – повідомила Ганна Старикова.


За її словами, силовики керуються судовим рішенням щодо фактової кримінальної справи, в якій фігурує керівник юридичного управління обласної ради, якого підозрюють в шахрайстві. У рішенні суду місцем його роботи зазначений кабінет номер 742, який насправді є кабінетом голови обласної ради, зазначили у прес-службі.

"Жодних запитів від прокуратури щодо розподілу службових кабінетів до Київської обласної ради не надходило. Абсолютно очевидно, що суд міг би легко дізнатися, що цей кабінет не належить юристу. Тому я вважаю, це судове рішення – формальна підстава, щоб обшукати саме мій кабінет", – зазначила голова Київської облради.

Вона пов’язує несподівану спробу обшуку з ініціативою Київської обласної ради щодо боротьби з нелегальним видобутком піску в Київській області.

"Київська обласна рада оскаржує постанову Кабінету міністрів № 1173 щодо порядку надання дозволів користування надрами. Ця постанова дає зелене світло нелегальному користуванню надрами, оскільки запроваджує механізм "мовчазної згоди" місцевих рад. І, наприклад, бюджет Київщини через нелегальний видобуток піску недоотримує великі кошти у вигляді несплаченого екологічного збору. Ми закликали своїх колег з різних регіонів України долучитися до нашого позову", – розповіла Ганна Старикова.

Кабінет голови Київської обласної ради розташований за адресою Київ, пл. Лесі Українки, 1, 7-й поверх.