ua en ru

Прокуратура проводить перевірку скандальною листування київських прокурорів

Прокуратура проводить перевірку скандальною листування київських прокурорів Фото: листування між прокурорами

У прокуратурі обіцяють завершити перевірку в найкоротший термін

Прокуратурою міста Києва проводиться службова перевірка стосовно працівників органів столичної прокуратури, листування по СМС між якими була викладена в засобах масової інформації та викликала резонанс. Про це йдеться в повідомленні прес-служби прокуратури міста Києва.

"Враховуючи суспільний резонанс цієї події, проведення перевірки буде завершено в найкоротший термін. Її результати і прийняте рішення будуть оприлюднені додатково", - повідомив виконуючий обов'язки прокурора міста Києва Олег Валендюк.

Нагадаємо, в Інтернеті з'явилася цікава переписка між прокурором прокуратури Дніпровського району Києва Артемом Тендитным, старшим прокурором відділу процесуального керівництва досудовим розслідуванням і підтримання державного обвинувачення прокуратури Києва Сергієм Лисенком і прокурором прокуратури Дніпровського району Києва Денисом Солов'єм.

Телефонна листування була сфотографована журналістом Василем Крутчаком під час засідання Дніпровського районного суду Києва.

З листування видно, як прокурори вирішують способи впливу на неугодних їм осіб. зокрема, Тендитный незадоволений, що якийсь чоловік у залі судових засідань його фотографує на телефон і пропонує внести до Єдиного реєстру досудових розслідувань свідомо неправдиве повідомлення про вчинення цією особою злочину. На це Лисенка пропонує просто побити цієї людини або підлаштувати так, щоб у нього вкрали телефон. Зазначимо, вся переписка ведеться в нецензурній формі.

Зазначимо, ДПС за тиждень призначила 11 розслідувань за фактами порушень у роботі прикордонників.