ua en ru

Прокуратура проводить перевірку за фактом порушення прав громадян під час акції "Голос Донбасу" 20 травня

Органи прокуратури проводять перевірку за фактом порушення прав громадян, які підтримали мирну акцію "Голос Донбасу" 20 травня 2014 р.

Органи прокуратури проводять перевірку за фактом порушення прав громадян, які підтримали мирну акцію "Голос Донбасу" 20 травня 2014 р. Про це йдеться у повідомленні прес-служби прокуратури Донецької області.

Зокрема, мова йде про численні повідомлення засобів масової інформації про напади на транспортні засоби, а також хуліганські дії прибічників самопроголошеної республіки у Свято-Преображенском кафедральному соборі Донецька.

"Органи прокуратури Донецької області інформують, що заяви лідерів терористичної організації "Донецька народна республіка" про націоналізацію приватної власності грубо суперечать нормам чинного законодавства України. Доводимо до відома, що протизаконні дії, які носять екстремістський характер і реалізують цілі по дестабілізації ситуації в регіоні невідворотно тягнуть за собою кримінальну відповідальність аж до вищої міри покарання - довічного позбавлення волі", - йдеться у повідомленні.