ua en ru

В Окружному адмінсуді Києва проходить обшук, - прокуратура

В Окружному адміністративному суді р. Києва проходять слідчі дії. Про це у своєму Facebook повідомила прес-секретар прокуратури Києва Олена Яхно.

"Прямо зараз слідчі прокуратури міста Києва проводять обшук у приміщенні Окружного адміністративного суду р. Києва. Як виявилося, судді цього суду примудрялися якимось незбагненним чином насолоджуватися життям за кордоном і при цьому приймати судові рішення, виносити вироки. Про що є відповідна інформація Державної прикордонної служби. Зараз вилучаються техніка, документи, оригінали рішень. Також перевіряються дані, які вносилися до табеля обліку робочого часу", - повідомила Яхно.

Зазначені слідчі дії здійснюються в рамках кримінального провадження, розпочатого за ч. 1 ст. 364 (Зловживання владою або службовим становищем) і ч. 1 ст. 366 (Службова підробка) Кримінального кодексу України.

Нагадаємо, 13 лютого міліція влаштувала обшук у київському офісі компанії "Смарт-холдинг", президентом якої є нардеп 8 скликання з фракції "Опозиційний блок" Вадим Новинський.