ua en ru

Прокуратура перевіряє дії поліції під час смертельної погоні в Києві

Прокуратура перевіряє дії поліції під час смертельної погоні в Києві Фото: прокуратура Києва

Прокуратура Києва порушила справу по нічній погоні зі стрільбою

Прокуратура Києва перевіряє правомірність дій поліцейських під час смертельної погоні в ніч на 7 лютого 2016 року, в результаті якої загинув 17-річний хлопець. Про це йдеться в повідомленні прес-служби прокуратури.

Повідомляється, що прокуратура в рамках кримінальної справи перевірить правомірність дій київських поліцейських у ніч на 7 лютого, які під час переслідування автомобіля BMW застосували вогнепальну зброю, в результаті чого загинув 17-річний хлопець. За даним фактом розпочато кримінальне провадження за ч. 3 ст. 365 КК України.

"В даний час у кримінальному провадженні проведені огляди місця події, в тому числі місця застосування зброї, вилучені записи з камер відеоспостереження, отримані свідчення співробітників патрульної поліції, які здійснювали переслідування вищевказаного автомобіля, свідків цієї події, тощо. Діям співробітниками поліції під час переслідування правопорушників буде дана об'єктивна правова оцінка", - йдеться в повідомленні.

Крім того, Голосіївське управління поліції розслідує кримінальну справу за фактом нанесення під час згаданих подій тілесних ушкоджень працівнику правоохоронних органів.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у Києві поліція під час нічної погоні застрелила людину.