ua en ru

Прокуратура провела обшук в офісі юридичної фірми Magisters в Києві

Генеральна прокуратура України (ГПУ) вчора, 3 лютого 2011 р., провела четирнадцатічасовой обшук у київському офісі юридичної фірми Magisters, вилучивши документи, пов'язані з розслідування у справі державної нафтогазової компанії "Нафтогаз", повідомляє прес-служба компанії.
«У четвер, о 13:30 за місцевим часом близько 30 озброєних людей увійшли в офіс провідної юридичної фірми Україні і утримували близько 50 співробітників фірми в офісному приміщенні впродовж 6 годин...Американський журналіст щотижневої англомовної газети Kyiv Post, офіс якої розташований неподалік, ставсвідком обшуку, але був змушений покинути офісна будівля на вимогу збройного співробітника міліції», - йдеться в повідомленні.
Нагадаємо, колишній перший заступник міністра юстиції Євген Корнійчук був затриманий в грудні 2010 р. Йому пред'явлено звинувачення у зловживанні службовим становищем при проведенні держзакупівель. Мова йде про оплату на початку 2009 р. послуг з юридичного обслуговування НАК "Нафтогаз Україна" компанією Magisters, старшим партнером якої раніше був Є.Корнійчук.