ua en ru

У Сумах затримали засновника "Руського культурного центру"

У Сумах затримали засновника "Руського культурного центру" Фото: прокуратура Сумської області провела обшук у засновника "Руського культурного центру"

Під час обшуку у підозрюваного виявлено сепаратистські матеріали та "георгіївські стрічки"

Прокуратура Сумської області та слідчі відділу Служби безпеки України у рамках кримінального провадження щодо розслідування злочинів проти засад національної безпеки України 7 вересня 2016 року провели санкціонований обшук за місцем проживання засновника Сумської обласної громадської організації "Руський культурний центр". Про це повідомила прес-служба прокуратури Сумської області.

"За результатами проведення слідчої дії виявлено та процесуально вилучено 20 примірників другого номеру випуску газети та 2 агітаційні матеріали сепаратистського змісту, пакунок із "георгіївськими стрічками" (702 шт.), прапор РФ тощо", - йдеться у повідомленні.

Зі слів начальника галузевого відділу прокуратури Сумської області Сергія Саєнка, зараз прокурорами та слідчими проводиться всебічне та об’єктивне розслідування, що перебуває на контролі керівництва прокуратури області.

Як повідомив у Facebook заступник міністра з питань окупованих територій Георгій Тука, засновника центру було затримано.

О! СБУ та Прокуратура провели обшук та затримали мешканця Сум, який очолює місцевий осередок "Русского культурного центр...

Опубліковано George Tuka 8 вересня 2016 р.

Нагадаємо, Служба безпеки України в районі проведення антитерористичної операції затримала інформатора самопроголошеної "Луганської народної республіки".