ua en ru

Прокуратура просить зняти звинувачення у замаху на життя нардепа Горіної

Прокурор заявив клопотання про зняття звинувачення у замаху на життя нардепа від Партії регіонів Ірини Горіної, яку закидали сніжками під час акції опозиції.

Прокурор Василь Гаврилець сьогодні, 15 січня 2014 р., під час засідання Печерського райсуду м. Києва заявив клопотання про зняття зі "свободівця" Сергія Бойка звинувачення в замаху на життя народного депутата від Партії регіонів Ірини Горіної (на фото), яку на початку квітня 2013 р. закидали сніжками під час акції опозиції. Про це РБК-Україна повідомила прес-секретар прокурора Шевченківського районну Людмила Осінська.

"Сьогодні відбулося чергове засідання Печерського райсуду Києва, де прокурор заявив про перенесення судового засідання у зв'язку з поданням клопотання про зміну обвинувачення", - повідомила Осінська.

Так, за її словами, прокуратура просить виключити з обвинувачення ст. 346 Кримінального кодексу України ("Погроза або насильство щодо державного чи громадського діяча").

При цьому звинувачення за ч.2 ст.296 КК України ("Хуліганство") залишається.

Також вона додала, що наступне засідання у цій справі відбудеться 29 січня 2013 р. о 10:00.

Нагадаємо, 2 квітня 2013 р. опозиція проводила під стінами Верховної Ради мітинг на підтримку проведення виборів у Києві. Тоді активісти закидали сніжками нардепів від ПР Ірину Горіну, Юлію Льовочкіну, Ірину Бережну і радника Президента Марину Ставнійчук.

Цього ж дня Горіна написала заяву до міліції із цього приводу, і слідчий відділ Печерського РУ ГУМВС України в Києві відкрив кримінальне провадження за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.296 КК України "Хуліганство".

Пізніше до звинувачення була додана ч.2 ст.346 КК України "Погроза або насильство щодо державного чи громадського діяча".