ua en ru

Прокуратура просить змінити запобіжний захід 12 учасникам акцій протесту біля Черкаської ОДА

Прокуратура просить змінити запобіжний захід (з тримання під вартою на більш м'який) 12 особам, які підозрюються у вчиненні 23 і 27 січня 2014 р. масових заворушень і захопленні Черкаської обласної державної адміністрації (ОДА).

Прокуратура просить змінити запобіжний захід (з тримання під вартою на більш м'який) 12 особам, які підозрюються у вчиненні 23 і 27 січня 2014 р. масових заворушень і захопленні Черкаської обласної державної адміністрації (ОДА). Про це йдеться в повідомленні прес-служби прокуратури Черкаської області

Згідно з повідомленням, зараз клопотання розглядаються в суді. Досудове розслідування триває.

"Звільнення підозрюваних у масових заворушеннях та захопленні державних будівель від кримінальної відповідальності можливо тільки після виконання всіх вимог закону України "Про усунення негативних наслідків та недопущення переслідування і покарання осіб з приводу подій, які мали місце під час проведення мирних зібрань", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, 24 січня прокуратура взяла під варту 41 особу за захоплення Черкаської обласної державної адміністрації. Так, рішеннями судів 41 людині обрано запобіжний захід у вигляді утримання під вартою, а семи, серед яких жінки та неповнолітні - домашній арешт.

Крім цього, у Черкасах міліція затримала 12 осіб за блокування будівлі Черкаської обласної державної адміністрації, а також за масові заворушення на Соборній площі міста.