ua en ru

Прокуратура пред'явила звинувачення судді Каховського міськрайсуду Херсонської обл. за фактом неправосудної постанови

Прокуратура Херсонської області проводить досудове слідство у кримінальній справі, порушеній Генеральною прокуратурою України, відносно судді Каховського міськрайонного суду Херсонської області за фактом винесення завідомо неправосудної постанови. Про це повідомили в прес-службі прокуратури Херсонської обл.

Як раніше повідомлялось, було встановлено, що вказаний суддя, у порушення присяги, виніс постанову, якою зобов'язав відділ ДПС ДАІ м. Таврійськ УДАІ УМВС в Херсонській області видати громадянину із штрафного майданчика автомобіль "КАМАЗ", що йому не належав. У результаті, використовуючи рішення суду, транспортним засобом незаконно заволоділа невстановлена особа.

Захисником було подано скаргу до Печерського районного суду на постанову заступника Генерального прокурора України про порушення кримінальної справи, у задоволенні якої було відмовлено.

На даний момент судді пред'явлено обвинувачення у вчиненні вказаного злочину.

Прокуратурою Херсонської області ініційовано перед Генеральною прокуратурою України розгляд питання про відсторонення обвинуваченого від займаної посади.

Досудове слідство у справі триває.

Нагадаємо, раніше прокуратура передала до суду кримінальну справу про службову недбалість щодо посадової особи Лук'янівського СІЗО.