ua en ru

Прокуратура передала до суду кримінальну справу про службову недбалість щодо посадової особи Лук'янівського СІЗО

Кримінальну справу посадової особи Київського слідчого ізолятора за обвинуваченням у перевищенні влади та службових повноважень передано до суду. У ході досудового слідства було встановлено, що обвинувачений передавав ув'язненим заборонені предмети (мобільні телефони), порушуючи встановлений режим роботи пенітенціарної служби. Про це 31 травня повідомив відділ зв'язків із засобами масової інформації прокуратури міста Києва.

Відповідно до Кримінального кодексу України за такий злочин передбачено покарання у вигляді позбавленням волі на строк від семи до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Нагадаємо, у квітні цього року прес-служба прокуратури Києва повідомила, що відомством порушено кримінальну справу за фактом службової недбалості посадових осіб Лук'янівського СІЗО. В ніч на 25 березня оперативними працівниками управління СБУ в м.Києві та Київського СІЗО було затримано виконавця обов'язків чергового помічника начальника слідчого ізолятора, який намагався пронести на територію СІЗО 5 мобільних телефонів, МР-3 плеєр, гроші, SIM-карти оператора мобільного зв'язку, спиртний напій і зарядні пристрої до телефонів для передачі одному з ув'язнених за грошову винагороду.