ua en ru

Прокуратура запобігла незаконному наданню в оренду понад 2,7 га акваторії Каховського водосховища

Запорізькою міжрайонною екологічною прокуратурою виявлено порушення вимог земельного законодавства України в діяльності Запорізької міської ради при наданні дозволів на розробку проекту землеустрою щодо відведення земельних ділянок, розташованих у межах прибережної захисної смуги Дніпра.

Запорізькою міжрайонною екологічною прокуратурою виявлено порушення вимог земельного законодавства України в діяльності Запорізької міської ради при наданні дозволів на розробку проекту землеустрою щодо відведення земельних ділянок, розташованих у межах прибережної захисної смуги Дніпра. Про це повідомляє прес-служба Дніпровської екологічної прокуратури.

Так, рішенням міськради одному з провідних промислових підприємств України надано дозвіл на розробку проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки на узбережжі Дніпра для розміщення водноспортивної станції площею 6,364 га вартістю понад 3 млн грн.

Проектом землеустрою, земельна ділянка, запланований для відводу, що включає 3,6379 га земель рекреації і 2,7261 га акваторії затоки Каховського водосховища.

У той же час, Каховське водосховище у відповідності з паспортом і правилами експлуатації має комплексне призначення і використовується для потреб питного водопостачання, гідроенергетики, зрошення, риборозведення та рекреації. Тобто, надання його в оренду для інших цілей є порушенням законодавства.

Запорізьким міжрайонним природоохоронним прокурором внесено подання на рішення сесії міськради, яке задоволено в повному обсязі, ділянки під акваторією затоки виключено з проекту землеустрою.