ua en ru

Прокуратура спіймала на хабарі чиновників Фонду держмайна

Прокуратура спіймала на хабарі чиновників Фонду держмайна Фото: хабар

Прокурори зловили на корупції чиновників ФДМУ Київської області

Прокуратура Київської області затримала на хабарі керівника і заступника начальника відділення Фонду державного майна України (ФДМУ) в Київській області. Про це повідомляє пресс-служба прокуратури Києва.

Повідомляється, що чиновники вимагали та отримали від приватного підприємця 32 000 гривень неправомірної вигоди за підписання акту звірки про відсутність заборгованості перед регіональним відділенням Фонду по сплаті орендної плати за договорами оренди індивідуально визначеного нерухомого майна, що належить до державної власності.

Зловмисники були затримані за підозрою у вчиненні кримінального злочину, передбаченого ч. 3 ст. 368 (одержання неправомірної вигоди посадовою особою, яка займає відповідальне становище) КК України. Санкція даної статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі строком до 10 років з конфіскацією майна.

altaltaltaltalt

Фото: затримання корупціонера

В даний час проводяться слідчі та розшукові дії, досудове розслідування триває. Вирішується питання про обрання затриманим особам запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою.

Нагадаємо, раніше Служба безпеки України затримала на хабарі виконувача обов'язків одного з керівників Одеської митниці.