ua en ru

Прокуратура підозрює трьох мешканців Запоріжжя у підготовці терактів напередодні виборів

Прокуратура Запорізької області повідомила про підозру за ч. 3 ст. 15, ч. 2 ст. 258 КК України (замах на вчинення терористичного акту шляхом вибуху) трьом членам терористичної групи, які планували здійснити низку терактів в Запоріжжі.

Прокуратура Запорізької області повідомила про підозру за ч. 3 ст. 15, ч. 2 ст. 258 КК України (замах на вчинення терористичного акту шляхом вибуху) трьом членам терористичної групи, які планували здійснити низку терактів в Запоріжжі. Про це йдеться в повідомленні прес-служби обласної прокуратури.

"Слідством було встановлено, що жителі міста Запоріжжя створили терористичну групу як окремий підрозділ у складі терористичної організації "ДНР". Одним із завдань диверсантів було вчинення диверсій і дестабілізація ситуації в Запоріжжі напередодні позачергових виборів у Верховну Раду України. Бойовики мали навички володіння і використання вибухових засобів, в своїх будинках зберігали зброю і значна кількість вибухівки, які були вилучені після їх затримання працівниками СБУ", - йдеться у повідомленні.

Зараз проводиться досудове розслідування, його хід перебуває на особистому контролі прокурора Запорізької області.

Нагадаємо, 16 жовтня СБУ затримала трьох диверсантів, які готували теракти на стратегічних об'єктах Запоріжжя.