ua en ru

Прокуратура підозрює екс-керівника ДАІ України Коломійця у зловживаннях і службовій підробці

Прокуратура підозрює екс-керівника Державтоінспекції України у зловживаннях та службовому підробленні. Про це повідомив начальник слідчого відділу прокуратури Києва Максим Рябенко.

Прокуратура підозрює екс-керівника Державтоінспекції України у зловживаннях та службовому підробленні. Про це повідомив начальник слідчого відділу прокуратури Києва Максим Рябенко, передає прес-служба прокуратури. Як повідомили РБК-Україна, мова йде про Сергія Коломійця, який очолював ДАІ з 2007 по 2010 р.

"Колишньому начальнику ДДАІ МВС України вручено повідомлення про підозру у скоєнні посадових злочинів, що спричинило збитки державному бюджету на суму близько 2 млн грн", - йдеться в повідомленні прокуратури.

За словами Рябенка, у 2009 р. Департамент ДАІ МВС України уклав з приватним товариством договір на постачання та встановлення серверного обладнання, а також розробку програмного забезпечення та впровадження єдиної централізованої системи обліку адміністративних правопорушень, яка б діяла на території всієї держави.

У подальшому на підставі акту виконаних робіт, затвердженого тодішнім керівником Департаменту ДАІ, на розрахункові рахунки приватного підприємства з державного бюджету було переведено майже 2 млн грн.

"Втім, експертним дослідженням, проведеним Інститутом судово-технічних експертиз СБ України та Київським науково-дослідним інститутом судових експертиз, встановлено, що на серверному обладнанні, що було поставлене комерційною структурою, відсутнє будь-яке програмне забезпечення, яке б свідчило про впровадження єдиної централізованої системи обліку. Крім того, встановлено, що про невиконання підприємством своїх зобов'язань було достеменно відомо керівництву ДДАІ, однак, незважаючи на це, посадовець затвердив акт виконаних робіт, що й стало підставою для проведення розрахунків з приватним підприємством", - підкреслюють в прокуратурі.

Коломієць, в 1998-2000 рр. очолював управління ДАІ УМВС України в Дніпропетровській обл.

У 2000 р. призначений заступник начальника УДАІ. У 2001 р. - призначений на посаду першого заступника УДАІ МВС України, а після реорганізації - першого заступника Департаменту ДАІ МВС України.

У 2003 р. зайняв пост начальника головного управління - командувача внутрішніми військами МВС України з громадської безпеки.
Двічі призначався начальником Департаменту ДАІ МВС: у березні 2005 р. і в грудні 2007-го. Обидва рази після того, як главою МВС ставав Юрій Луценко. Звільнений з поста в березні 2010 року.