ua en ru

Прокуратура підозрює екс-чиновника КМДА в нанесенні збитків на понад 500 млн гривень

Прокуратура підозрює екс-чиновника КМДА в нанесенні збитків на понад 500 млн гривень Фото: прокуратура Києва (РБК-Україна)

Головним управлінням комунальної власності в Києві відчужена 381 об'єкт нерухомості

Прокуратура підготувала повідомлення про підозру колишнього начальника Головного управління комунальної власності Київської міської державної адміністрації у незаконному відчуженні комунального майна територіальної громади міста Києва на суму понад 500 млн гривень. Про це повідомляє пресс-служба прокуратури.

Слідчими прокуратури міста Києва спільно з працівниками Управління захисту економіки в Києві Національної поліції України провели 19 обшуків в рамках розслідування кримінального провадження за фактом незаконного відчуження комунального майна територіальної громади міста Києва, що призвело до збитків у сумі понад півмільярда гривень. Правоохоронцями встановлено, що посадовими особами Київської міської державної адміністрації (КМДА), у 2006-2011 роках, спільно з групою суб'єктів господарювання створена схема, спрямована на незаконне відчуження комунального майна, шляхом прийняття участі у проведенні торгів і аукціонів, з метою набуття права власності на майно за заниженою вартістю для подальшого його використання або перепродажу

Повідомляється, що за вказаний проміжок часу Головним управлінням комунальної власності в Києві відчужена 381 об'єкт нерухомості, з яких близько 50% було реалізовано за участю задіяних у схемі підконтрольних суб'єктів господарювання.

Зазначено, що вищевказані злочинні дії завдали місцевому бюджету збитків на суму понад 500 млн гривень.

Крім того, в рамках розслідування кримінального провадження накладено арешт на низку об'єктів нерухомості, які були незаконно відчужені з комунальної власності.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні, розпочатому за ч. 5 ст. 191 КК України, триває. Встановлюються причетність інших осіб до скоєння цього злочину.

Нагадаємо, в середині жовтня экс-заступнику генерального прокурора України і директору держпідприємства "Комплекс відпочинку "Пуща-Водиця" повідомили про підозру.