ua en ru

Прокуратура передала в суд третій обвинувальний акт щодо даішника, який перешкоджав "Автомайдану"

Прокуратура передала в суд третій обвинувальний акт щодо даішника, який перешкоджав "Автомайдану" Джерело фото:ipukr.com
Прокуратура направила в суд третій обвинувальний акт стосовно працівника Державтоінспекції за переслідування учасників руху "Автомайдан".

Прокуратура направила в суд третій обвинувальний акт стосовно працівника Державтоінспекції за переслідування учасників руху "Автомайдан". Про це йдеться в повідомленні прес-служби Генеральної прокуратури України.

"Слідчими прокуратури р. Києва повідомлено про підозру двом співробітникам полку ДПС ДАІ, підпорядкованого ГУМВС України в р. Києві, які в порушення вимог чинного законодавства склали рапорти, в яких внесли завідомо неправдиві відомості про нібито невиконання власниками транспортних засобів вимог про зупинку та порушенні ними у зв'язку з цим вимог п. 2.4 Правил дорожнього руху", - йдеться в повідомленні.

Як зазначається, ще двом працівникам ДАІ повідомлення про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень направлені поштою у зв'язку з неявкою на виклики до слідчого.

"За результатами розслідування 24.10.2014 до суду направлено обвинувальний акт щодо одного з зазначених підозрюваних", - повідомили в ГПУ.

Працівникам міліції інкримінується скоєння кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 366 (службове підроблення ) та ст. 340 (незаконне перешкоджання організації або проведенню зборів, мітингів, походів і демонстрацій) Кримінального кодексу України.

Досудове розслідування в кримінальних процесах триває.

Нагадаємо, раніше генпрокурор України Віталій Ярема повідомив, що проти співробітників ДАІ, які становили в грудні 2013 р.-лютому 2014 р. протоколи про порушення проти учасників "Автомайдану", відкрито 135 кримінальних проваджень.