ua en ru

Прокуратура передала до суду справу щодо двох осіб, причетних до викрадення Ігоря Луценка та Юрія Вербицького

Генеральна прокуратура України направила до суду обвинувальний акт стосовно двох осіб, які брали участь у викраденні активістів Евромайдана Ігоря Луценка та Юрія Вербицького.

Генеральна прокуратура України направила до суду обвинувальний акт стосовно двох осіб, які брали участь у викраденні активістів Евромайдана Ігоря Луценка та Юрія Вербицького. Про це йдеться в повідомленні прес-служби ГПУ.

"Досудовим розслідуванням встановлено, що в кінці минулого року під час масових акцій протесту в Києві, посадові особи владних і силових структур залучили до боротьби з активістами осіб з криміналітету і колишніх спортсменів. Представники влади надали їм інформацію про те, що вночі В. Луценко буде відвозити в Олександрівську лікарню Ю. Вербицького, який отримав травми під час протистояння на Майдані Незалежності", - йдеться в повідомленні.

Як зазначається, злочинці завчасно прибутку в медичний заклад на п'яти автомобілях.

"За розробленим планом, одна група осіб контролювала ситуацію навколо лікарні, інша - відстежувала прибуття цих активістів. Після того, як вони приїхали в медустанову, зловмисники напали на них і, згорнувши, вивезли в Бортническое лісництво в лісосмугу, де стали бити, вимагаючи надати інформацію про діяльність Евромайдана. Вранці нападники активістів відвезли у гаражне приміщення Дарницького району і продовжили катування. Згодом їх вивезли в безлюдну місцевість і відпустили. В результаті злочинних дій Юрій Вербицький помер", - додали в прес-службі.

У Генпрокуратурі повідомили, що в даний час слідством встановлено 13 осіб, які організовували або були виконавцями цих злочинів, 10 з них знаходяться в розшуку. Обвинувальний акт стосовно двох осіб передано в Бориспільський горрайоный суду для розгляду по суті.