ua en ru

Прокуратура передала арештоване майно Клименко Нацагентству з повернення активів

Прокуратура передала арештоване майно Клименко Нацагентству з повернення активів Фото: Олександр Клименко (УНІАН)

У 2016 році військова прокуратура наклала арешт на 154 одиниці нерухомості Клименко

Військова прокуратура передала в розпорядження Нацагентства з питань виявлення, розшуку та управління активами, отриманими від корупційних та інших злочинів, перелік арештованого майна колишнього міністра доходів і зборів Олександра Клименка. Про це під час брифінгу повідомив заступник генерального прокурора головний військовий прокурор Анатолій Матіос, передає кореспондент РБК-Україна.

"Військова прокуратура передає до ведення, управління та розпорядження національного агентства арештоване майно організації Клименко. У минулому році військова прокуратура наклала арешт на 154 одиниці нерухомості (квартири, недобудовані та добудовані маєтку в селищі Козин, майно охоронної структури, мисливська база в Київській області, де тримали ведмедів і тигрів), на 22 транспортних засобів, 1000 залізничних піввагонів. Також заарештовано 20 активів Клименко, на 20 млн накладено арешт на компанії кінцевим власником яких є Клименко. У банку заблоковані 5 млн доларів, а також корпоративні права юридичних осіб на 400 млн гривень. Сьогодні на підставі рішення судді, винесеної 28 вересня, військова прокуратура за ст. 19 і 21 передає для управління і подальшого розпорядження цей перелік майна", - розповів Матіос.

За словами військового прокурора, загальна вартість майна складає 900 млн грн, а корпоративні права юридичних осіб - понад 400 млн грн.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Клименко за чотири роки від експлуатації вагонів отримав 400 млн гривень прибутку.