ua en ru

Прокуратура заперечує вплив арешту зерна "Агрейна" на роботу ДПЗК

Прокуратура заперечує вплив арешту зерна агрохолдингу "Агрейн" на роботу Державної продовольчо-зернової корпорації.

Прокуратура заперечує вплив арешту зерна агрохолдингу "Агрейн" на роботу Державної продовольчо-зернової корпорації. Про це повідомляє прес-служба прокуратури Києва.

"Арештоване зерно "Агрейна", яке зберігається, зокрема, на трьох елеваторах Державної продовольчо-зернової корпорації в Харківській області, жодним чином не може блокувати і не блокує їх роботу", - йдеться в повідомленні.

Як розповіли в прокуратурі, правоохоронці провели обшук на зазначених елеваторах минулого місяця з-за появи інформації про те, що на арештоване зерно "Агрейну" здійснюється незаконне посягання.

Після інспекції обсягу залишку зерна "Агрейна", правоохоронними органами накладено арешт лише на майно агрохолдингу. Загальний обсяг зерна, яке надано зазначеним елеваторам на відповідальне зберігання складає близько 15,3 тис. тонн.

"Станом на сьогоднішній день, на зазначених елеваторах ніякі слідчі дії не проводяться, елеватори працюють в штатному режимі", - відзначили в прокуратурі.

Нагадаємо, в рамках кримінального провадження щодо шести посадових осіб агрохолдингу "Агрейн", яким вже оголошено про підозру у зловживанні службовими повноваженнями та шахрайстві, на предмет кримінального правопорушення, а саме - 100 тис. тонн зерна, було накладено арешт.