ua en ru

Прокуратура відкрила кримінальне провадження щодо каштанів на Хрещатику

Прокуратура Києва відкрила кримінальне провадження щодо каштанів на Хрещатику. Про це йдеться у повідомленні прес-служби відомства.

"За результатами перевірки, проведеної за дорученням прокуратури Києва, щодо закупівлі каштанів, висаджених на Хрещатику, встановлено факти розтрати та привласнення бюджетних коштів на суму майже 1 млн грн. Про це повідомила начальник відділу прокуратури міста Києва Леся Багінська.

За її словами, перевіркою встановлено, що наприкінці 2012 р. КП по утриманню зелених насаджень Шевченківського району уклало з ТОВ "Професійний садівник" договір на постачання саджанців дерев каштана кінського м'ясочервоного Бріоті.

За документами, з 289 саджанців, які планувалося висадити на головній вулиці столиці, 200 дерев були закуплені за державні кошти на загальну суму майже 1 млн грн.

В подальшому, не перевіривши відповідність закуплених дерев сорту, зазначеному у договорах, посадовці КП перерахували на розрахункові рахунки приватного підприємства зазначену суму.

Таким чином в діях комунальників вбачається розтрата бюджетних коштів, а з боку керівництва ТОВ "Професійний садівник" - їх привласнення.

"Внаслідок вказаних зловживань бюджету столиці завдано масштабних збитків, які практично дорівнюють 1 млн грн", - зазначила Багінська.

Відомості про вчинення кримінального правопорушення столичною прокуратурою внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань з попередньою кваліфікацією за ч.5 ст.191 КК України - "Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем".

Досудове розслідування у кримінальному провадженні доручено слідчим київської міліції.

Як повідомлялося, 17 травня прокуратурою Києва було розпочато перевірку з приводу закупівлі столичними посадовцями каштанів сорту Бріоті.