ua en ru

Прокуратура відкрила справу проти секретаря міськради Сєвєродонецька

Прокуратура відкрила справу проти секретаря міськради Сєвєродонецька Фото: Ігор Бутков (sed-rada.gov.ua)

Секретар міськради не вніс у декларацію інформацію про інвестиції на понад 3 млн гривень

Прокуратура Луганської області порушила справу проти секретаря міськради Сєвєродонецька Ігоря Буткова. Про це повідомляє Bihus.info.

"Прокуратура Луганської області порушила справу проти секретаря Сєвєродонецької міської ради Ігоря Буткова, який не вніс у декларацію інформацію про інвестиції на понад 3 млн гривень", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією видання, Бутков і його дружина-депутат є найбагатшими чиновниками Сєвєродонецької міськради. За вказаними у деклараціях даними, готівкою на руках Ігоря і Олени Бутковых знаходиться понад 116 млн гривень. З яких 3 млн доларів і 1,1 млн євро.

Наголошується, що в деклараціях подружжя вказані лише 2 компанії, і обидві записані на Олену Буткову - ТОВ "Агрофірма "Співаковський" і ТОВ "Хімторг-комплект". Саме останньої раніше був засновником Бутков, сума внеску чиновника на даному підприємстві склала 1,2 млн гривень.

Крім того, Ігор Бутков був кінцевим бенефіціарним власником ще 3 фірм, внески в які він здійснював через компанію "Химторг-комплект": ТОВ "Лисичанський завод залізобетонних конструкцій" - 900 тис. гривень; ТОВ "СЕС" - 900 тис. гривень; ТОВ "СП "Вторресурси"- 600 тис. гривень.

Оскільки відомості, зазначені у декларації та держреєстрі відрізняються більш як 250 мінімальних зарплат (344,50 тис. гривень у 2016 році), юристи звернулися в прокуратуру Луганської із заявою про скоєння злочину. В результаті було відкрито справу за ст. 366-1 КК - "Декларування недостовірної інформації".

Так, Буткову загрожує відповідальність у формі штрафу, громадських робіт або позбавлення волі строком до двох років.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Генпрокуратура України спільно з поліцією викрила незаконну схему розкрадання коштів і ухилення від сплати податків поруч підприємств.