ua en ru

Прокуратура відкрила справу проти мера Донецька і екс-губернатора Донеччини за сприяння ДНР

Прокуратура відкрила справу проти мера Донецька і екс-губернатора Донеччини за сприяння ДНР Фото: Олександр Лук'янченко

Кримінальні справи відкриті також проти секретаря Донецької міськради Сергій Богачова та екс-глави ГУ МВС України в області Романа Романова

Прокуратура Донецької області відкрила кримінальну справу проти мера Донецька Олександра Лук'янченка і колишнього голови Донецької обласної державної адміністрації Андрія Шишацького за сприяння так званої "Донецької народній республіці" (ДНР). Про це йдеться у відповіді Генеральної прокуратури України на запит народного депутата України Наталії Веселової, передають "Новости Донбасса".

"За дорученням Генеральної прокуратури України відповідна перевірка здійснена прокуратурою Донецької області. За її результатами слідчим управлінням 16 липня 2015 року розпочато кримінальне провадження за фактами участі Донецького міського голови Олександра Лук'янченка, секретаря Донецької міської ради Сергій Богачова, колишнього начальника Головного управління Міністерства внутрішніх справ України в Донецькій області Романа Романова, голови Донецької обласної державної адміністрації Андрія Шишацького в діяльності терористичної організації "Донецька народна республіка", сприяння її діяльності і проявів сепаратизму за ознаками правопорушення, передбаченого частиною 1 статті 258-3 Кримінального кодексу України", - йдеться у відповіді на запит.

Прокуратура відкрила справу проти мера Донецька і екс-губернатора Донеччини за сприяння ДНР

Фото: відповідь ГПУ

Нагадаємо, в Донецькій області завершили досудове розслідування щодо глави Красноторський селищної ради Краматорська, який звинувачується у сприянні бойовикам ДНР.