ua en ru

Прокуратура відкрила справу за фактом незаконного заволодіння вогнепальною зброєю посадовцями "Укрспецекспорт" та "Укрінмаш"

Прокуратура розпочала кримінальне провадження за фактом незаконного заволодіння вогнепальною зброєю посадовцями "Укрспецекспорт" та "Укрінмаш".

Прокуратура розпочала кримінальне провадження за фактом незаконного заволодіння вогнепальною зброєю посадовцями "Укрспецекспорт" та "Укрінмаш". Про це повідомила прес-служба Генеральної прокуратури України.

"Під час перевірки встановлено, що вказані посадовці незаконно заволоділи 7 одиницями нарізної ручної стрілецької вогнепальної зброї індивідуального використання на загальну суму майже 250 тис. грн, які знаходились на підприємстві", - йдеться у повідомленні.

За фактом заволодіння зброєю шляхом зловживання службовим становищем посадовцями ДК "Укрспецекспорт" та фірми "Укрінмаш" Головне управління нагляду за додержанням законів у воєнній сфері Генеральної прокуратури України внесло до Єдиного реєстру досудових розслідувань відомості про вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 262 Кримінального кодексу України (викрадення, привласнення, вимагання вогнепальної зброї, бойових припасів, вибухових речовин чи радіоактивних матеріалів або заволодіння ними шляхом шахрайства або зловживанням службовим становищем).

Матеріали кримінального провадження для проведення досудового розслідування скеровано до головного управління Міністерства внутрішніх справ України в м. Києві.

Процесуальне керівництво здійснює Дарницька прокуратура з нагляду за додержанням законів у воєнній сфері Центрального регіону України.