ua en ru

Прокуратура відкрила справу за відмову Одеської міськради від декомунізації

Прокуратура відкрила справу за відмову Одеської міськради від декомунізації Фото: прокуратура

Одеська міськрада раніше повернула декільком вулицям колишні назви

Прокуратура відкрила справу за рішення Одеської міської ради повернути деяким перейменованим в рамках декомунізації вулицями колишні назви. Про це йдеться в повідомленні прокуратури Одеської області.

"У четвер, 27 квітня, прокуратурою області розпочато кримінальне провадження, у зв'язку з прийняттям Одеською міською радою рішення щодо зміни назв вулиць і провулків. Так, у прийнятому рішенні вбачаються ознаки кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 436-1 КК України (виготовлення, розповсюдження комуністичної, і нацистської символіки і пропаганда комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів)", - йдеться в повідомленні.

Відзначимо, напередодні депутати вирішили повернути назви вулиць 25-ї Чапаєвської дивізії, Бабушкіна, Бадаєва, Бєлінського, Гайдара, Терешкової і проспект Маршала Жукова. Зокрема, в документі зазначено, що ці назви не підпадають під закон про декомунізацію.

Нагадаємо, раніше спікер Ради Андрій Парубій розповів, скільки населених пунктів було перейменовано в рамках декомунізації.