ua en ru

Прокуратура відкрила справу за фактом невиплати шахтарям понад 62 млн гривень зарплати

Прокуратура відкрила справу за фактом невиплати шахтарям понад 62 млн гривень зарплати Фото: шахта (Pixabаy)

У "Мирноградуголь" сума заборгованості в даний час складає 59,5 млн гривень

В Донецькій області працівникам шахт заборгували понад 62,5 млн гривень зарплати. Про це повідомляє пресс-служба прокуратури області.

Так, повідомляється, що червоноармійська місцева прокуратура внесла відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками кримінального злочину, передбаченого ч. 1 ст. 175 (невиплата заробітної плати, стипендії, пенсії чи інших установлених законом виплат) Кримінального кодексу України.

Встановлено, що заборгованість перед працівниками вугільного підприємства шахта "1/3 Новогродівська" державного підприємства "Селидіввугілля" становить за серпень-вересень 3 млн 142 тис. гривень.

З цієї причини 19 жовтня 34 працівники першої зміни відмовляються підніматися на поверхню, і залишилися під землею.

Також зазначається, що прокуратура здійснює процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактом невиплати заробітної плати працівникам Державного підприємства "Мирноградуголь", де сума заборгованості в даний час складає 59,5 млн гривень.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що заборгованість по зарплаті шахтарям "Лисичанськвугілля", де тривають страйки, досяг 135,7 млн гривень.