ua en ru

В Одесі в Чорне море було скинуто 21 тис. куб. м неочищених каналізаційних стоків

В Одесі в Чорне море було скинуто 21 тис. куб. м неочищених каналізаційних стоків, що завдало довкіллю збитків на суму понад 53 млн грн. Про це повідомила прес-служба прокуратури Одеської обл.

Відповідні матеріали надійшли в прокуратуру Одеської обл. від Державної екологічної інспекції Північно-Західного регіону Чорного моря.

"5 квітня цього року при виконанні робіт по реалізації проекту "Реконструкція магістральної частини системи водовідведення Південного басейну каналізування м. Одеси", без отримання відповідних дозволів, філією "Інфоксводоканал" відключено каналізаційно-насосну станцію та проведено опорожнення напірного колектору", - йдеться у повідомленні.

Крім того, як повідомляють у прокуратурі, на період проведення монтажних робіт неочищені каналізаційні стоки надходили безпосередньо до акваторії Чорного моря в районі пляжу Аркадія м. Одеси у загальній кількості 21 тис. куб. м, унаслідок чого сталося забруднення поверхневих вод.

Загальна сума завданих довкіллю збитків становить понад 53 млн грн.

Дозволи на виконання будівельних робіт надано Інспекцією державного архітектурно-будівельного контролю в Одеській обл.

"Усі матеріали для проведення перевірки та вживання за наявності підстав, заходів реагування уже направлено до Одеської міжрайонної прокуратури з нагляду за додержанням законів у природоохоронній сфері", - йдеться у повідомленні.

Проект "Реконструкція магістральної частини системи водовідведення Південного басейну каналізування м. Одеси" отримав позитивний експертний висновок ДП "Укрдержбудекспертиза" від 18.10.2012 № 00-0905-12/ІЗ та затверджений розпорядженням Кабінету Міністрів України від 03.12.2012 № 1012-р.

Вищевказані роботи проводились по врізанню перекладеної ділянки магістральної частини водовідведення в діючий трубопровід, на підставі листа заступника Одеського міського голови від 04.03.2013 та протокольного рішення засідання штаба з контролю за реалізацією проекту.

Читайте також: У Києві на Бортницькій станції аерації стався промив дамби