ua en ru

Прокуратура оскаржила звільнення бійців 51-ї бригади, підозрюваних у дезертирстві

Прокуратура оскаржила звільнення бійців 51-ї бригади, підозрюваних у дезертирстві.

Прокуратура оскаржила звільнення бійців 51-ї бригади, підозрюваних у дезертирстві. Про це повідомляє прес-служба прокуратури Західного регіону України з нагляду за додержанням законів у військовій сфері.

"У липні поточного року Рівненським районним судом Рівненської області розглянуто кримінальні провадження щодо чотирьох військовослужбовців 51-ї механізованої бригади, які з метою ухилення від напряму у складі військового підрозділу в зону проведення антитерористичної операції, які вчинили дезертирство", - йдеться в повідомленні.

У прокураті відзначили, що при розгляді справ суд не взяв до уваги пропозицію прокурора про призначення дезертирам реальних мір покарання і призначив покарання у вигляді позбавлення волі на три роки з випробувальним терміном два роки.

"Враховуючи, що призначені покарання не відповідає тяжкості вчинених злочинів, є явно несправедливим внаслідок його м'якості, зазначені вироки Рівненського районного суду Рівненської прокуратурою з нагляду за додержанням законів у воєнній сфері Західного регіону України оскаржено в апеляційному порядку", - підкреслили у відомстві.

Нагадаємо, 2 серпня Жовтневий районний суд Запоріжжя відпустив під особисті зобов'язання всіх військовослужбовців 51-ї окремої механізованої бригади, які підозрюються у дезертирстві.