ua en ru

Прокуратура оскаржила арешт Навального

Представники прокуратури оскаржили арешт члена Координаційної ради опозиції, кандидата в мери Москви Олексія Навального. Сьогодні Ленінський районний суд визнав блогера винним в організації розкрадання майна підприємства "Кировлес" і засудив його до 5 років позбавлення волі, опозиціонера взяли під арешт у залі суду і відправили до СІЗО.

Проте співробітники наглядового відомства з цим рішенням не погодилися і подали апеляцію. Представники прокуратури заявили, що рішення про арешт Навального незаконно, так як обвинувальний вирок в законну силу не вступив. Кіровський обласний суд розгляне апеляцію у п'ятницю, 19 липня. Про це повідомив у своєму мікроблозі співголова руху "Солідарність" Ілля Яшин.

Читайте також: У Москві проходить акція на підтримку засудженого Олексія Навального

"Прокуратура оскаржила арешт Навального до вступу вироку а законну силу. Завтра о 10 ранку розгляд. Можуть звільнити. Чи не жарт", - написав опозиціонер. Прокуратура вимагає обрати щодо блогера запобіжний захід у вигляді підписки про невиїзд.

Рішення суду викликало бурю обурення в Росії і за кордоном. У Новосибірську, Пензі, Петербурзі, Красноярську і навіть Лондоні відбулися акції на підтримку опозиціонера. Наймасштабніша демонстрація проходить у Москві, в ній беруть участь від 5 до 12 тис. чоловік, незважаючи на те що поліція оточила місце проведення акції і закликала демонстрантів розійтися.