ua en ru

Прокуратура оголосила в розшук представника Путіна

Прокуратура оголосила в розшук представника Путіна Фото: прокуратура

Наразі прокуратура завершила спеціальне досудове розслідування стосовно Бєлавєнцева

Головна військова прокуратура оголосила у розшук колишнього уповноваженого представника президента Російської Федерації Володимира Путіна у так званому "Кримському федеральному окрузі" Олега Бєлавєнцева. Про це йдеться у повідомленні прес-служби Генеральної прокуратури України.

Як зазначається, наразі прокуратура завершила спеціальне досудове розслідування стосовно Бєлавєнцева.

"Головною військовою прокуратурою 30 листопада 2016 року завершено спеціальне досудове розслідування у кримінальному провадженні за підозрою колишнього уповноваженого представника президента Російської Федерації у так званому "Кримському федеральному окрузі" О. Бєлавєнцева у вчиненні злочинів, передбачених ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 110 (пособництво у посяганні на територіальну цілісність і недоторканість України), ч. 4 ст. 27, ч. 1 ст. 111 (підбурювання до державної зради) та ч. 5 ст. 27, ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 437 (пособництво у ведення агресивної війни за попередньою змовою групою осіб) Кримінального кодексу України", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, слідчі зібрали докази, на підставі яких Бєлавєнцев обвинувачується у тому, що він у лютому-березні 2014 року, перебуваючи на території Криму схиляв військовослужбовців Збройних сил України до вчинення державної зради.

Також зазначається, що Бєлавєнцев своїми умисними діями сприяв іншим співучасникам у веденні агресивної війни проти України з метою зміни меж її території та державного кордону, що призвело до тимчасової окупації півострову Крим.

"Вказану особу оголошено в розшук, слідчими-суддями надано дозвіл на затримання та доставку до суду для розгляду клопотання про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Прокуратура Відня (Австрія) отримала запит на екстрадицію українського бізнесмена Дмитра Фірташа до Іспанії і наразі вивчає його.