ua en ru

Прокуратура оголосила підозру Плотницькому

Прокуратура оголосила підозру Плотницькому Фото: Ігор Плотницький

Його підозрюють у скоєнні терористичного акту в справі збитого літака ІЛ-76

Прокуратурою Дніпропетровської області спільно з Службою безпеки України (СБУ) в області чолі терористичної організації "ЛНР" Ігорю Плотницькому і двом ватажкам незаконних збройних формувань, командирам батальйонів "Зоря" Андрію Патрушеву і "Витязь" Олександру Гуреєву" заочно повідомлено про підозру у вчиненні терористичного акту в справі збитого літака ІЛ-76 (ч. 3 ст. 258 КК України). Про це повідомляє прес-служба прокуратури Дніпропетровської області.

Як наголошується, Плотницького, який на час скоєння злочину був командиром незаконного збройного формування "Зоря", разом з Петрушевим і Гуреєва підозрюють у тому, що вони збили військово-транспортний літак, на борту якого перебувало 49 осіб, під час здійснення посадки в аеропорту Луганська.


"Оскільки предметом розслідування є злочин проти національної безпеки держави, а підозрювані знаходяться за межами підконтрольній території Україні, то правоохоронцями отримано дозвіл на проведення відносно них спеціальне розслідування, яке передбачає можливість проведення слідчих і процесуальних дій за відсутності підозрюваного і за обов'язкової участі адвокатів", - наголошується в сполучення

Вказаних осіб оголошено у розшук і отримано визначення слідчих суддів на їх затримання з метою приводу для обрання запобіжного заходу.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Грицак переконаний, що Захарченко та Плотницького "просто зачистять".