ua en ru

Прокуратура оголосила підозра командиру військової частини Нацгвардії в Донецьку за бездіяльність

Донецька прокуратура з нагляду за додержанням законів у воєнній сфері Південного регіону оголосила підозра командиру військової частини Національної гвардії України в Донецьку за бездіяльність військової влади.

Донецька прокуратура з нагляду за додержанням законів у воєнній сфері Південного регіону оголосила підозра командиру військової частини Національної гвардії України в Донецьку за бездіяльність військової влади. Про це йдеться в повідомленні прес-служби прокуратури.

Як зазначається, командир підозрюється в тому, що, перебуваючи на території військової частини 27 червня 2014 р., не організував її охорону і оборону, внаслідок чого група терористів захопила в/ч, а також державне підприємство "Донецький казенний завод хімічних виробів".

В результаті бездіяльності командира частини терористи незаконно заволоділи значною кількістю стрілецької зброї, бойовими припасами до неї, бойовою технікою, вибухівкою та іншим військовим майном.

"У рамках розслідування кримінального провадження за фактом захоплення однієї з військових частин Національної гвардії України, Донецькою прокуратурою з нагляду за додержанням законів у воєнній сфері Південного регіону повідомлено про підозру командиру цій частині у скоєнні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 426 (бездіяльність військової влади) Кримінального кодексу України. Зараз він затриманий і перебуває в ізоляторі тимчасового утримання", - йдеться в повідомленні.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні триває.