ua en ru

Прокуратура оголосила підозру директору департаменту "Київводоканалу"

Прокуратура оголосила підозру директору департаменту "Київводоканалу" Фото: затримання чиновників "Київводоканалу" (npu.gov.ua)

Директор через посередників налагодив схему вимагання коштів

Затриманим у Києві за одержання хабаря директору департаменту приватного акціонерного товариства "АК Київводоканал" та двом його посередникам повідомлено про підозру. Про це повідомляє прес-служба Генеральної прокуратури України.

Зазначається, що посадовці акціонерної компанії погоджувалися на будь-яку неправомірну вигоду за не нарахування чи анулювання штрафів за скидання до каналізаційної мережі стічних вод з перевищенням допустимої концентрації забруднюючих речовин. Схему вимагання грошей налагодив один із директорів департаменту "Київводоканалу" за допомогою двох посередників.

Таким чином чиновники завдали шкоди державі "у вигляді ненадходження до бюджету коштів у вигляді штрафів та забруднення навколишнього середовища, які спричинили тяжкі наслідки".

У Національній поліції зазначили, що загальна сума неправомірної вигоди склала 173 тис. гривень.

"Частину неправомірної вигоди отримали у вигляді комп’ютерної та побутової техніки, вартість якої 140 тис. гривень, а частину у вигляді грошей - 33 тис. гривень", - повідомили у поліції.

Затримання фігурантів справи відбулося у Києві 29 січня 2018 року. Наразі вирішується питання про обрання їм запобіжного заходу.

Прокуратура оголосила підозру директору департаменту "Київводоканалу"Прокуратура оголосила підозру директору департаменту "Київводоканалу"Прокуратура оголосила підозру директору департаменту "Київводоканалу"Прокуратура оголосила підозру директору департаменту "Київводоканалу"Прокуратура оголосила підозру директору департаменту "Київводоканалу"

Фото: затримання чиновників "Київводоканалу" (npu.gov.ua)

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що з початку 2018 року прокуратури різних областей та військова прокуратура спільно з іншими правоохоронними органами викрили 21 факт хабарництва серед представників державної влади.