ua en ru

Прокуратура виявила махінації з держкоштами в Тернопільській області

Прокуратура виявила махінації з держкоштами в Тернопільській області Фото: ГПУ (РБК-Україна)

На ремотных роботах в області викрали 1,2 млн гривень

Тернопільська місцева прокуратуа здійснює процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактом заволодіння коштами міського бюджету одним з місцевих підприємств. Про це повідомляє прес-служба Генпрокуратури.

Слідство встановило, що представники підприємства внесли недостовірні дані в акти виконаних робіт по укладанні бруківки р. в Тернополі, значно завищивши вартість закупівельних матеріалів. Роботи виконувалися за рахунок міськради, а за завищеною вартості закупівельних матеріалів загальна кошторисна вартість об'єктів будівництва зростала на 15-30%.

Незаконні дії посадових осіб підприємства в 2017 році призвели до розкрадання бюджетних коштів на суму понад 1,2 млн гривень тільки на одному об'єкті. Перевіряються на предмет розкрадань та інші об'єкти ремонту в місті.

Злочин було розкрито спільно з працівниками Служби безпеки України та поліції. В рамках розслідування правоохоронці провели ряд обшуків у Тернопільській міській раді та в приміщеннях підприємства, яке займалося укладанням бруківки та постачанням будівельних матеріалів на замовлення міської ради. Слідство триває.

Нагадаємо, раніше поліція провела обшуки в одному з департаментів міської ради Миколаєва по кримінальних справах, пов'язаних із злочинами у сфері заволодіння бюджетними коштами, вимаганням, рейдерством.