ua en ru

Нідерланди восени опублікують підсумки розслідування авіакатастрофи MH-17

Нідерланди восени опублікують підсумки розслідування авіакатастрофи MH-17 Фото: місце аварії малазійського Boeing на Донбасі

У доповіді оприлюднюють дані про зброю, з якої був збитий літак, і точне місця запуску

Міжнародна слідча група представить результати кримінального розслідування аварії малайзійський Boeing (MH17) на Донбасі восени 2016 року, Про це йдеться в повідомленні, опублікованому на сайті прокуратури Нідерландів.

Слідчі зазначили, що вони відправили "кілька запросо" про правову допомогу країнам, залученим до розслідування, і чекають відповіді протягом двох місяців. Зокрема, в повідомленні наголошується, що раніше очікується інформація про систему "Бук" від Росії.


За підсумками розслідування слідчі уточнять дані про зброю, з якої був збитий літак, а також вкажуть точне місце, звідки був зроблений постріл, наголошується в повідомленні. У ньому підкреслюється, що мова йде не про доповіді, а висновках слідства, які будуть передані в суд.

Спільна слідча група включає фахівців з Нідерландів, Австралії, Малайзії, Бельгії та України.

Раніше повідомлялося, що сім'ї членів екіпажу малазійського Boeing, що розбився на Донбасі, мають намір подати до суду на авіакомпанію Malaysian Airlines і зажадати від неї компенсацію.