ua en ru

Прокуратура спрямувала до суду кримінальну справу, порушену за фактом масового отруєння дітей у дитячому садочку в Обухові

Прокуратура Обухівського району Київської області спрямувала до суду кримінальну справу, порушену за фактом масового отруєння дітей у дитячому садочку "Рушничок" в м. Обухів, повідомляє прес-служба відомства.

"Досудовим слідством встановлено, що керівник цього дитсадочка, в порушення санітарних правил устрою та утримання дитячих дошкільних навчальних закладів, не забезпечила належний контроль за організацією та якістю харчування. В садочку під час приготування їжі не було дотримано технологію приготування страв, в результаті відбулося забруднення готових страв збудником сальмонельозу. Споживання цієї їжі призвело до масового інфекційного захворювання у дошкільному навчальному закладі. Загалом отруїлись 38 осіб, з них 29 дітей дошкільного віку", - йдеться в повідомленні.

Керівнику закладу пред'явлено обвинувачення за ч.1 ст. 325 КК України - порушення правил та норм, встановлених з метою запобігання епідемічним та іншим інфекційним захворюванням, а також масовим неінфекційним захворюванням (отруєнням) і боротьби з ними, якщо такі дії спричинили або завідомо могли спричинити поширення цих захворювань.

На даний час завідуюча дитячим садочком звільнена із займаної посади. Крім того, до дисциплінарної відповідальності притягнуто завідувача санітарно-гігієнічного відділу Обухівської районної санепідстанції, який зобов'язаний був систематично здійснювати санепіднагляд та дотримання державних санітарних правил та норм.

На даний час стан здоров'я дітей задовільний, їх життю та здоров'ю нічого не загрожує.

Читайте також: Роботу дитячого садка "Рушничок" у Київській обл., в якому отруїлися діти, тимчасово зупинено