ua en ru

Прокуратура направила до суду обвинувачення щодо організатора сепаратистських заходів на території Миколаївської обл

Прокуратурою Миколаївської області затверджено та направлено до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні стосовно одного з організаторів сепаратистських заходів на території області.

Прокуратурою Миколаївської області затверджено та направлено до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні стосовно одного з організаторів сепаратистських заходів на території області. Про це йдеться у повідомленні прокуратури Миколаївської області.

Досудовим розслідуванням встановлено, що 38-річний мешканець м. Миколаєва брав участь у вербуванні місцевого населення для участі у сепаратистських мітингах, закликав до захоплення органів місцевого самоврядування, а також був безпосереднім учасником незаконного блокування автошляхів на території Миколаївської області.

Вказаній особі повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 110, ч. 1 ст. 263, ч.2 ст.28, ч.1 ст.279 КК України (посягання на територіальну цілісність і недоторканість України, незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами, вчинення злочину за попередньою змовою групою осіб, блокування транспортних комунікацій).

У ході досудового розслідування підозрюваний повністю визнав свою вину у вчиненні інкримінованих йому злочинів та надав свідчення по суті оголошеної підозри.

Стосовно інших осіб, причетних до вчинення вказаних протиправних дій, проводяться оперативно-розшукові заходи для притягнення їх до встановленої законом відповідальності.