ua en ru

Прокуратура направила в суд обвинувачення екс-беркутівцю, розшукуваного Інтерполом

Прокуратура Львівської області в середу, 18 березня, направила у Франківський районний суд Львова обвинувальний акт за підозрою колишнього заступника командира - начальника штабу БМОП "Беркут" у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 194, ч. 3 ст. 365 КК України. Про це йдеться в повідомленні прес-служби прокуратури.

У прокуратурі нагадали, що 3 листопада 2014 р. екс-беркутівцю було винесено повідомлення про підозру у вчиненні умисного знищення та пошкодження чужого майна шляхом підпалу, вибуху, що заподіяло майнову шкоду в особливо великих розмірах і спричинило загибель двох осіб, а також перевищення влади та службових повноважень.

У зв'язку з тим, що підозрюваний виїхав за межі України, прокуратурою він оголошений у міжнародний розшук і внесено до суду клопотання про обрання останнього запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою, яке судом задоволено.

Надалі, 26 лютого поточного року прокуратурою Львівської області внесено клопотання до слідчого судді про застосування спеціального досудового розслідування і судового провадження (заочне засудження), у відповідності з вимогами ст. 297-2 КПК України.

Отже, 10 березня судом винесено постанову про застосування спеціального досудового розслідування і судового провадження щодо підозрюваного колишнього заступника командира - начальника штабу БМОП "Беркут" .

Нагадаємо, в січні Інтерпол оголосив у розшук співробітника "Беркута", підозрюваного в підпалі бази БМОП "Беркут" у Львові, в результаті якого загинули дві людини.