ua en ru

Прокуратура направила до суду справи проти трьох високопоставлених чиновників ЗС Росії

Прокуратура направила до суду справи проти трьох високопоставлених чиновників ЗС Росії Фото: Головна військова прокуратура (УНІАН)

Чиновники оголошені в розшук, судом надано дозвіл на їх затримання і доставку в суд

Головна військова прокуратура направила до суду обвинувальні акти у відношенні заступника міністра оборони Росії генерала армії Дмитра Булгакова, статс-секретаря - заступника міністра оборони РФ генерала армії Миколи Панкова та заступника Головнокомандувача Військово-морського флоту РФ віце-адмірала Олександра Федотенкова у скоєнні кримінальних злочинів Про це повідомляє прес-служба ГПУ.

Повідомляється, що злочини, передбачені ч. 5 ст. 27; ч. 3 ст. 110; ч. 4 ст. 27; ч. 1 ст. 111 (державна зрада); ч. 5 ст. 27, ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 437 (планування, підготовка, розв'язування та ведення агресивної війни) Кримінального кодексу України.

"Досудовим розслідуванням встановлено, що зазначені посадові особи у лютому-березні 2014 року, перебуваючи на території Автономної Республіки Крим та місті Севастополь, діючи за попередньою змовою з іншими керівниками Збройних сил і представниками влади РФ, скоїли умисні дії з метою зміни меж території та державного кордону України в порушенні встановленого Конституцією України порядку, схиляли шляхом погроз і підкупу військовослужбовців командування ВМС ЗС України до вчинення державної зради, пособничеству у веденні агресивної війни проти України, сприяли безперешкодному вторгнення військовослужбовців ЗС РФ для здійснення військової окупації території півострова Крим", - йдеться в повідомленні

Зазначено, що обвинувальні акти щодо цих осіб 4 жовтня 2017 направлено в суд для здійснення спеціального судового розгляду.

Кожен з них оголошений в розшук, судом надано дозвіл на їх затримання і доставку в суд для вирішення питання про застосування запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що ГПУ підозрює у державній зраді 73 українських військовослужбовців, які після анексії Росією Криму не виїхали на материкову територію України